Blackeberg Röd

Referat: Djursholm Indians Röd - Blackeberg Röd

(8-17) (9-22) (6-22) (4-18)

En fantastisk skön terminstart om än med ett decimerat lag.
Killarna genomförde matchen klockrent enligt game-plan med högt tempo och mycket "drive&kick". Så bra att det nästan blev lite jobbigt gentemot motståndarnas coach, spelare och publik. Vi skall dock ge Djursholm en stor eloge för att dom körde på med bra sportsmanship och intensitet ändå in i kaklet. Vi ändrade dock game-planen i andra halvlek för att träna på ett nytt anfall. Siffrorna rann iväg och blev kanske större än vad de borde vara. Not: Vi vill inte sluta spela bara för att vi leder då vi har en tendens att ta med föregående matchtempo till nästa match - och i nästa match är det Södertälje som står på andra sidan (och vi kommer väl ihåg hur det gick i Södertälje Open då vi, efter en lätt första match, öppnade vädigt svagt mot Södertälje och sedan fick jaga hela matchen, och räckte inte ända fram).

Q1: Djursholm chockstartar och tar ledningen med 4-0. Den höga intensiteten gjorde att våra killar blev lite tagna på sängen. Efter tre minuter så vände dock matchbilden och vi kunde koppla greppet på matchen.

Q2-Q4: Vi håller upp tempot och Djursholm hänger inte riktigt med. Vi har dessutom rejält längdövertag när vi har Tyko och/eller Joel inne. Vi släpper lite i intensiteten i försvar i tredje och då var Djursholm direkt där och gjorde en mini-run vilket var bra för vårt fokus.

Förutom längdövertaget som gjorde att vi kunde dominera under korgarna så är det jättekul att vi spelar det snabba spel som vi tränat på. Vi tar upp bollen direkt och attackerar korg och/eller kickar ut till fri skytt som också sprungit full fart upp i anfallet. Det bådar mycket gott om vi kan fortsätta utvecklas i detta spår!